Яка кропива їстівна?

Кропива – дводомна та біла (яснотка біла) – теж з давніх-давен вважалася в наших краях їстівною рослиною. Біла кропива не має пекучих волосків, тому її можна сміливо додавати до супів, салатів, пирогів. Квітки рослини напрочуд солодкі, тому можуть бути самостійною стравою. Jun 12, 2015

Зазвичай рекомендується вживати в їжу молоду кропиву, Яка вже накопичила максимум корисних речовин для активного росту, але ще не встигла як слід захистити себе отруйними ворсинками. Збирають молоду кропиву у травні – початку червня, засушують або заморожують про запас.

Молода кропива: користь Вона підвищує опірність організму та зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин, виведенню шлаків та токсинів. Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє хорошій згортання крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах.

Кропива пекуча подібна до кропивою дводомною, але є рослиною однорічною і відрізняється меншими розмірами (не вище ніж 70 сантиметрів). Стебло її часто гілкується від самої основи, листя набагато коротші, не відтягнуті на кінці.

Related Post

Як зрозуміти, що фіскальний накопичувач заблокований?Як зрозуміти, що фіскальний накопичувач заблокований?

Фіскальна ознака, у свою чергу, – це обов'язковий реквізит, без якого жоден чек або бланк суворої звітності не буде збережений у ФН і не може бути роздрукований. Таким чином, коли