Наші рекомендації: Для середніх рибок – висота коптильні 250 мм, для великих рибок – 250-300 мм..
Як підібрати розмір коптильні Якщо ви любите коптити велику рибу чи м'ясні стейки, вибирайте коптильню середнього розміру. Її параметри 500 х 300 х 300 мм. Для копчення риби, м'яса, сиру у великих обсягах вибирайте великі пристрої. Їхні габарити 700 х 700 х 1000 мм.
Товщина коптильні має становити щонайменше 1,5 мм. Коптильню завтовшки менше цього значення не купуйте. Вона і прослужить недовго, і не дозволить якісно коптити. Якщо ви хочете коптити продукти у приміщенні, то вам ідеально підійде модель із гідрозатвором.
Спочатку всередину поміщається піддон для тріски (іноді в конструкції він не передбачений – у цьому випадку тріску сиплять просто на дно коптильної камери), потім на піддон (або дно) засипається необхідна кількість заздалегідь вимоченої у воді (15-20 хвилин) тріски. Тріску краще не економити, щоб диму було більше.