Потрібний чорний колір надають їм за допомогою хімії. Обробивши оливки лугом (їдким натром), через них пропускають Глюконат заліза та кисень, відбувається реакція окислення, і вони стають чорними, цей спосіб ще називають каліфорнійським.
Так що так, плоди справді підфарбовують. Але це не так страшно, як звучить, і не так небезпечно, як прийнято рахувати. Як стабілізатор фарбування використовується глюконат заліза, він же Е 579.
Це процес ферментації – це спеціальна технологія обробки киснем, в результаті якої маслини стають однорідними. Чорного кольору. У цьому немає нічого шкідливого. Процес ферментації, наприклад, проходить чорний чай, лише ферментація чаю має власну технологію.
Оливки і маслини – це плоди одного дерева, але різного ступеня зрілості. Оливки – недозрілі зелені, маслини – зрілі чорні.