Лимонну кислоту використовують для приготування майонезу, різних соусів, консервів, плавлених сирів, джемів та желе. Вона необхідна при консервації, а також використовується при виробництві олій для зниження гіркоти.
Лимонну кислоту можна використовувати для чищення раковин, у тому числі з нержавіючої сталі, емальованих ванн, кахельної плитки, кранів, змішувачів, шлангів для душу, унітазів і т.д. Ідеальний засіб для тих поверхонь, де не можна застосовувати абразивні речовини.
Саме така схема лимонної кислоти найбільш прийнятна для організму. За рахунок вживання такої кількості води організм прискорює обмінні процеси в організмі, а кислота притуплює відчуття смаку і тим самим знижується апетит. Навіть важка їжа швидше перетравлюватиметься, якщо вживати підкислену воду.