Трюфель слід натерти на тертці або нарізати безпосередньо перед їжею або при додаванні в соуси та супи. Їх не можна сильно нагрівати, тому що висока температура зіпсує смак та запах. Вершкові та сирні соуси вберуть їх смак, вони добре поєднуються з куркою, рибою, суфле, омлетами, пастою та різотто.
Трюфель не миють, а чистять твердою щіточкою. Спочатку сухий, а потім трохи вологий. Чистити його потрібно безпосередньо перед приготуванням.
В Італії його вважають вишуканою стравою і їм зазвичай приправляють такі страви, як різотто та паста. Цей гриб чудово поєднується з яйцями, його також використовують у вигляді крему, намазуючи на тости та хліб.
Стоїть близько 250-500 євро за кілограм (Залежно від розміру).