Для дорослих норма вживання Е621 на 1 кг ваги дорівнює 1,5 г, для підлітків – 0,5 г. Добова доза споживання глутамату натрію має перевищувати 9 р. Чи можна взагалі відмовитися від вживання глутамату? Харчова добавка дозволяє надати звичним продуктам харчування зовсім іншого смаку.
Коли варите, наприклад, м'ясний суп, то на десять літрів супу додайте десь 2-3 грами аджиномото, і суп від цього стає смачніше. Можна, звісно, не додавати, але глутамат спрощує та здешевлює процес.
Глутамат натрію – це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі миттєвого приготування, китайської їжі, соєвому соусі, грибах та курячому бульйоні. Саме глутамат посилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти.