Як формується торгова націнка?

З собівартості або з продажної ціни випливають два основні методи розрахунку націнок: відсоток націнки на собівартість = (сума націнки у грошовому вираженні)÷(собівартість)×100 % відсоток націнки на продажну ціну = (сума націнки у грошовому вираженні)÷(продажна ціна)×100 %

Формула розрахунку націнки Щоб дізнатися суму націнки у грошовому еквіваленті, необхідно від кінцевої вартості товару відібрати його собівартість. Розрахувати цей показник можна шляхом складання таких витрат компанії як податки, комісія посередників, витрати на персонал і прибуток компанії.

Націнка (Торгова націнка, mark-up) на товари, що реалізуються – торгова надбавка до ціни реалізованого товару, грошова сума, додана до собівартості при розрахунку ціни продажу, що враховує накладні витрати, податкові відрахування, прибуток та ринкову кон'юнктуру.

Related Post

Як визначити свіже м'ясо чи ні?Як визначити свіже м'ясо чи ні?

Протухле м'ясо відрізняється зеленуватим відтінком і райдужною плівкою. Це свідчення того, що жири в м'ясі зруйновані бактеріями. Крім того, зіпсоване червоне м'ясо вже інше за структурою — липке на дотик.

Як правильно 6 кілограм чи кілограмів?Як правильно 6 кілограм чи кілограмів?

Килограм, килограмм, килограммов – у російській мові цей іменник має рівноправні варіанти утворення родового відмінка як з нульовим закінченням, так і з закінченням на “-ов”.Aug 31, 2016 Таким чином, правильно: