Протухле м'ясо відрізняється зеленуватим відтінком і райдужною плівкою. Це свідчення того, що жири в м'ясі зруйновані бактеріями. Крім того, зіпсоване червоне м'ясо вже інше за структурою — липке на дотик. Біле, що зіпсувалося. м'ясо теж починає видавати неприємний запах.
Висновки:
- Свіже м'ясо має природний колір від рожевого до темно-червоного, блискуче у надрізі. При натисканні на нього ямка пружна та щільна, швидко набуває початкової форми. …
- Зіпсоване м'ясо може видати себе неприємним запахом, та його головною ознакою є в'яла консистенція.
Jan 14, 2013
Ступінь свіжості м'яса можна визначити, натиснувши на шматок пальцем: якщо ямка, що утворилася після натискання, швидко зникне, то м'ясо свіже. Якщо промокнути шматок паперової серветкою, можна визначитися із способом приготування.