Чому брав участь бог Сварог

Сваро́г — давньослов'янський бог вогню та ковальства.

За пізнішими народними легендами, Сварог — небесний коваль, що викував Світ, став покровителем шлюбу й сім'ї, а також різних мистецтв та ремесел (викував золотий плуг і золоту обручку). Тому його зображували у вигляді коваля з топірцем у золотих руках чи з молотом у небесній кузні.

Сварожич
Згадкихроніки
БатькоСварог (можливо)
Брати/сестриДажбог, Перун (можливо)
Атрибутизброя та обладунки (у західних слов'ян)

Багато років сокира відома як універсальний інструмент для виживання. За всю історію вона добре себе показувала навіть у боях, а в якості знаряддя праці їй немає заміни і до цього дня. "Сварог" є відмінним поєднанням якостей бойової сокири та господарсько-побутового інструменту.

За народними уявленнями, Сварог навчив людей варити й кувати мідь та залізо, будувати кузні. «І нічого не таїв од людей Сварог, все показував і пригощав хлібом»; «І казав їм (людям) Сварог: «Спочатку кутини будуйте, виходьте з печер та бурдеїв. Годі скніти в темряві та холоді.





Сварог посідав одне з головних місць у слов’янському пантеоні. В полабських слов’ян рівнозначний зі Святовитом і Триглавом. Ім’я бога війни Сварожича вказує на його підлеглість або походження від Сварога. Тому нерідко вважається, що Сварог — це батько Сварожича, хоча …

Related Post

Що таке скрижали 10 заповідейЩо таке скрижали 10 заповідей

Це цінні вказівки стосовно правильного ставлення до світу, ближніх, самих себе і до Бога. Десять заповідей є фундаментальними принципами життя людини, взаємин між людьми, відносин людей з Господом. δέκα λόγοι;

Які предмети потрібні для вступу на вчителя фізкультури?Які предмети потрібні для вступу на вчителя фізкультури?

Під час вступу на напрямок “Фізична культура” до вишів Росії існують такі комбінації предметів ЗНО: біологія, російська мова і вступні; математика, російська, суспільствознавство; математика, російська, вступні; російська, суспільствознавство, вступні тощо.

Як зрозуміти що печінка Смажилася?Як зрозуміти що печінка Смажилася?

Смажити печінку з одного боку приблизно 1 хвилину, після чого перевернути на інший бік і ще трохи обсмажити. Готовність печінки визначається так: при проколюванні шматка з нього повинен виділятися прозорий