У йогурті використовуються бактерії Streptococcus thermophilus та Lactobacillus bulgaricus.May 20, 2019
Потім здійснюють ферментацію за допомогою спеціальних бактерій – болгарської палички (Lactobacillus bulgaricus) та термофільного стрептокока (Streptococcus thermophilus). Бактерії переробляють лактозу на молочну кислоту, у результаті згустки білків розчиняються.
Наприклад, це можуть бути сухі закваски "Евіталія", "Наріне", "Лактобактерін", "Біфідумбактерін". Підійде субстанція, яка містить здатні до розмноження корисні живі бактерії.
Закваску для молочних продуктів одержують із сичуга травоїдних, із грибкових культур (кефірний грибок), із спеціально виведених штамів чистих молочнокислих культур (болгарська паличка, ацидофільна паличка).