Він являє собою довгу і тонку напівпрозору білу локшину, без смаку та вираженого запаху. На відміну від традиційної локшини, японську готують не з борошна пшеничного, а з кореня рослини аморфофаллус коньяк, відомого також як конняку.
Ширатаки – Натуральний продукт, який практично не містить калорій, складається з дієтичної клітковини, і рекомендований людям, які піклуються про своє здоров'я, контролюють масу тіла, а також рівень цукру в крові.
Секрет – у складі. Ширатаки на 97 % складається води та на 3 % – з клітковини. Справа в тому, що її готують з конжакового борошна – вона відома тим, що вбирає дуже багато вологи, набухає і при цьому вкрай повільно перетравлюється. За рахунок цього ви довго відчуваєте себе ситими і при цьому отримуєте мінімум калорій.