Напій має бути лише злегка окисленим. Найбільш приємний смак має чайний гриб після інкубаційного періоду в 6 днів. Через 10 днів посилюється оцтовий присмак.
«По-перше, важливо вибрати здоровий чайний гриб: він повинен бути чистеньким, без плям, дірок, цвілі та виглядати однорідною біло-молочною масою (це його нормальний вигляд). Бурий почорнілий гриб – хворий.
Як доглядати
- Єдино правильна тара для утримання – скляна банку. …
- Банку з вихованцем бажано утримувати в темному місці. …
- Оптимальна температура повітря має бути в районі 25ºС, нижче 17ºС для організму шкідлива. …
- Накривати ємність найкраще чистою марлею або бавовняним рушником.
За 5–10 днів смачний напій готовий. Промийте гриб та опустіть його в нову банку з підготовленим чаєм. Якщо ви хочете отримати пікантний шипучий чай із газом, перелийте готовий настій у скляну тару, щільно закрийте та тримайте у прохолодному місці 5 днів.