Де застосовується бензоат натрію?

Найчастіше на етикетках продуктів харчування можна зустріти консерванти бензойна кислота (Е210) та бензоат натрію (Е211). Вони застосовуються при виробництві напоїв та соусів (майонезів), продуктів переробки плодів та овочів, пресервів з риби та морепродуктів, у пивоварній, кондитерській та хлібопекарській промисловості.Jul 3, 2020

У натуральних продуктах бензоат натрію міститься в яблуках, родзинках і журавлинах, кориці, у зв'язаному вигляді знаходиться в брусниці, чорниці та меді, у вигляді продукту мікробного розкладання гіппурової кислоти – у кисляку, йогурті та сирі, у формі складних ефірів – в ефірних оліях.

В даний час для стабілізації 3% та 6% розчину водню пероксиду широко використовують введення 0,05% натрію бензоату – індиферентної та нетоксичної речовини, що дозволяє збільшити термін зберігання розчину з 2 тижнів до 2 років [1].

Бензоат натрію розчиняють у невеликій кількості питної води. Потім цей розчин вносять у продукт. Стадія внесення консерванту продукт визначається технологією його виробництва. Оптимальним вважається момент відразу після пастеризації чи стерилізації.

Related Post

Як правильно перенести слово чорне?Як правильно перенести слово чорне?

Слово « чорні » можна переносити лише одним способом! Для слова існує 1 варіант перенесення, один із зазначених вам вважатимуть правильним у школі.Слова переносяться за складами: рас-тор-ма-жи-вав-ша-я-ся рас-тор-ма-жи-вав-ше-го рас-тор-ма-жи-вав-ше-го-ся Літери

Як відновити параметри шрифту за замовчуванням?Як відновити параметри шрифту за замовчуванням?

Вбудований засіб відновлення шрифтів Windows Цю панель можна відкрити, виконавши команду: control fonts; У лівій панелі виберіть пункт Параметри шрифту (Font settings); У вікні, натисніть кнопку Відновити параметри шрифтів по