Випікайте батати протягом 45-60 хвилин. Готовність легко перевірити за допомогою ножа: якщо він з легкістю входить у батат, той готовий. Взагалі, пекти солодку картоплю можна і за нижчої температури, але тоді збільшиться час випічки. Зате батат стане ніжнішим на смак, як із грубки.
Сирий батат нагадує моркву і за кольором та за смаком. Смажений батат за смаком схожий на смажений гарбуз. Використовуються батати в їжу сирими, відвареними та печеними, додаються в каші.
Найелементарніше і найсмачніше, що можна зробити з бататом – запекти його з олією та спеціями. Його навіть чистити не треба! Досить добре помити і розрізати на трикутні скибочки, в стилі картоплі по-сільському (спершу розріжте батат навпіл, кожну половинку ще раз навпіл і четвертинки знову навпіл).