Прийом рідини, особливо води або чаю під час або після їди, сприяє стимулюванню травлення. Рідина допоможе прискорити процес розщеплення їжі та дасть вашому організму необхідну вологу. Добре освіжає та знімає почуття переповненості чай із м'ятою.
Підготуйте шлунок до їди – випийте за 20-30 хвилин склянку теплої води (близько 36-37 градусів). Така вода змиє залишки шлункового соку, який перебував у шлунку довгий час, і піде в кишечник. Звільнений шлунок виділить свіжий шлунковий сік, який переварить їжу більш ефективно.
Але коли мова заходить про їжу, кращою позою все ж таки буде сидіння. Зокрема тому, що, як вважається, сидячи ми їмо повільніше і краще пережовуємо їжу, а це призводить до більш швидкого насичення та перешкоджає переїданню, допомагаючи контролювати вагу.
Зазвичай їжі потрібно від 6 до 8 годин, щоб пройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє в товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і розщеплюватися далі.