Розсільні сири (моцарела, фета, сулугуні, бринза та інші) необхідно зберігати у солоній воді. Бажано зберегти розсіл, у якому було куплено сир. Якщо з якихось причин його немає або він зіпсувався, можна приготувати розсіл самостійно.
Ще варто згадати, що зберігати сулугуні в морозилці не зовсім правильно, хоча, у необхідних випадках прийнятно. Заморожування несприятливо впливає смакові якості сулугуні: він стає сухим, починає кришитися і втрачає гарний природний відтінок.
Особливих умов вимагають розсільні сири (сулугуні, фета, осетинський). Ці сорти здатні зберігати свої смакові якості до 1-2 місяців за умови, що температура зберігання не вище 8 °C, а сам сир поміщений у скляну або емальовану ємність із солоним розчином.
Як зберігати копчений сир сулугуні Копчений сир сулугуні бажано вжити відразу. Але якщо сулугуні залишився після вечері, то він може добре зберегтися загорнутим у харчову плівку. У такому вигляді він може зберігатись до 7 днів у холодильнику.