Усе овочі Перед зберіганням потрібно ретельно просушити. Якимось плодам достатньо пролежати 1-3 дні в сухому, добре провітрюваному приміщенні (картопля, буряк, морква), а якісь повинні бути в подібних умовах кілька тижнів (цибуля, часник). Невисушені овочі погано зберігатимуться і почнуть гнити. Сортування.Oct 15, 2019
Краще зберігати немитими, інакше вони почнуть пліснявіти. Зберігати можна в холодильнику в контейнері для овочів, А ось використовувати поліетиленові пакети краще не варто. Добре зберігається у темному прохолодному місці чи холодильнику.
Щоб якнайдовше зберегти помідори, їх знімають недозрілими, прямо з плодоніжками, складають у ящик і засипають сухою тирсою або піском. Можна кожен плід загорнути в папір, розкласти по ящиках і поставити у прохолодне місце. Періодично овочі потрібно оглядати, викидаючи загнивальні.
Ящики утеплюють тирсою або підручними матеріалами, щоб взимку продукти витримали морози. Якщо ні льоху, але необхідно зберегти врожай, можна обійтися тимчасовими пристроями – буртами, ямами, траншеями, льодовиками.