Вона містить: холін, бета-каротин, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, D, Е, Н, К та РР, а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, хлор та сірку, йод, хром, фтор, молібден, олово, кобальт, нікель, фосфор та натрій.
Кроличчя печінка є дієтичним субпродуктом із низькою калорійністю. Багатий вітамінний склад печінки кролика (вітаміни групи В, вітаміни А, С, D, Е, Н, К та РР) сприяє покращенню самопочуття, прискорює регенерацію шкіри та слизових оболонок, зміцнює імунітет.
Вживання кролячої печінки благотворно впливає на здоров'я людини. Її рекомендують включати до раціону людей у післяопераційний період, малюкам, а також тим, хто бажає скинути вагу. Спортсмени їдять субпродукт щодня при сушінні тіла. Корисно їсти печінку кролика при анемії, адже вона багата на залізо.
У таблиці наведено зміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складПечінка кролика (смаження)".
Нутрієнт | Залізо, Fe |
---|---|
Норма** | 18 мг |
% від норми 100 г | 17.4% |
% від норми 100 ккал | 12.4% |
100% норми | 574 г |