Як замочувати індійський рис басматі . Залийте промитий і осушений рис басматі теплою водою і залиште на 10 хв. За цей час довгі, загострені зерна вберуть воду і “розслабляться” перед варінням.
“Замочування прискорює процес приготування, зерно вбирає воду, а тепло розм’якшує зерно, – сказала Балакрішнан. – Моя бабуся говорила, що замочування рису підсилює смак зерна. Крім того, якщо його замочувати на менший час, рис буде трохи зернистим навіть після приготування”.
Зазвичай рекомендується витримати протягом 15-20 хвилин у воді, що має температуру нижчу за кімнатну. Третій крок – ставимо казанок/каструлю на вогонь. Обов’язково дотримуємося пропорцій. Якщо беремо 1 склянку рису, то тоді треба влити 2 склянки води, тобто завжди співвідношення 1:2.