Виправити пересолену їжу можна, додавши трохи кислоти, чи то лимонний сік, винний оцет чи інші кислі продукти. Зрозуміло, сіль нікуди не подінеться, але кислота допоможе замаскувати її, додавши у вашу страву ще один вимір смаку.
Поради для пересоленого м'яса та овочів Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, у пересолене страву можна додати лимонний сік, томатну пасту чи помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленої.
Цукор, мед, а також солодкі овочі, наприклад морква, допоможуть прибрати зайву. сіль у соусах чи супі. Як і кислі продукти, солодкі також варто потроху додавати.
– У надто солоний фарш потрібно додати терту картоплю, кабачок або дрібно нарізану капусту. – У пересолене овочеве рагу просто додай ще овочів та подрібнені в блендері томати і дай додатковий час на приготування. – З варених овочів зайву сіль можна, можливо прибрати, поваривши їх кілька хвилин у несолоній воді.