Він має бути коричневого або шоколадно-бронзового кольору. Якщо відтінок занадто світлий, значить, какао розбавили домішками, і краще від нього відмовитись. Помел має бути рівним, дрібним, а при його розтиранні пальці повинні відчувати легку маслянистість, без крупинок. Оптимальна жирність какао–порошку – 14-17%.
Експерти «Росконтролю» протестували какао-порошок найбільш популярних у росіян марок. У лабораторії потрапили «Червоний Жовтень/Золотий ярлик», «Фаворит», «Роял Преміум», «Росія щедра душа/Російський», «Золотий якір» та Globus. Найкращі оцінки отримали «Роял Преміум» та Globus.
Яким має бути натуральне какао Колір – від світло-коричневого до темно-коричневого, що віддає в почервоніння, і майже чорного без тьмяного сірого відтінку. Запах – лише шоколадний, без сторонніх відтінків, запах ванілі може вказувати на підробку (якщо, звичайно, він не вказаний у списку інгредієнтів).
Неякісний какао-порошок від сьогодення можна легко відрізнити самому.Як вибрати какао-порошок правильно?
- Зовнішній вигляд. Колір має бути світло-коричневим або темно-коричневим. …
- структура. Вона повинна бути без грудок, однорідної та дрібної. …
- Аромат. Ароматичні властивості какао-порошка повинні бути схожі на шоколад. …
- Смак.
13 Feb 2020