Як стріляв Пушкін?

Олександр Широкорад, історик та публіцист: Пушкін та Дантес стрілялися з кленових дуельних пістолетів калібру 12 мм французької фірми Le Page. Незважаючи на досить велику потужність, точність цієї зброї була невелика, тому більшість дуелей закінчувалися промахами чи несмертельними пораненнями.Feb 8, 2017

Дуель між Олександром Сергійовичем Пушкіним та Жоржем де Геккерном (Дантесом) відбулася 27 січня (8 лютого) 1837 року на околиці Санкт-Петербурга, в районі Чорної річки поблизу Комендантської дачі. Дуелянти стрілялися на пістолетах. В результаті дуелі Пушкін був смертельно поранений і за два дні помер.

З Дантесом Пушкін стрілявся з пістолетів дрезденського майстра Карла Ульріха, які належали французькому посланцю де Барант. Прийнято вважати, що з тих самих пістолетів брат де Баранта Ернест за три роки стрілявся з Лермонтовим, проте це не так.

ЗВАЛИ Цвіркуном? «У деякому віддаленні від Петербурга, захований у стінах Ліцею, прекрасними віршами вже подавав він звідти свій дзвінкий голос». Прізвисько Цвіркун Олександр Пушкін отримав, коли у 16 ​​років приєднався до «Арзамаського товариства безвісних людей».

Related Post

Як називається аналіз крові на протромбін?Як називається аналіз крові на протромбін?

Короткий опис дослідження Протромбін, МНВ (протромбіновий час) Коагуляційний тест, за допомогою якого визначають час згортання плазми крові пацієнта після додавання до неї суміші тканинного тромбопластину та кальцію. Протромбін – це

Які птахи живуть у бору?Які птахи живуть у бору?

Птахи лісу (хвойних, змішаних і листяних лісів) Беркут Великий строкатий дятел В’юрок, або юрок В’яхир, або витютень Зорянка, або малинівка Зелена пересмішка Зеленушка, або лісова канарейка Канюк, або звичайний сарич,

Як маринувати м’ясо, щоб воно було м’яким?Як маринувати м’ясо, щоб воно було м’яким?

Прискорити денатурацію білка можуть кислоти. Саме тому м’ясо перед приготуванням заведено маринувати з використанням кислих продуктів: оцту, гранатового соку, ківі, кефіру, вина. М’ясо треба солити. Сіль також руйнує білок, унаслідок