Як маринувати м’ясо, щоб воно було м’яким?

Прискорити денатурацію білка можуть кислоти. Саме тому м’ясо перед приготуванням заведено маринувати з використанням кислих продуктів: оцту, гранатового соку, ківі, кефіру, вина. М’ясо треба солити. Сіль також руйнує білок, унаслідок чого страва виходить м’якою і соковитою.Jan 30, 2022

Варене м’ясо вийде соковитим, якщо покласти його в киплячу воду великим шматком і потім варити на дуже маленькому вогні. Щоб жорстке м’ясо стало м’якшим, витримайте його 2-3 години у воді, в яку додано оцет або лимонний сік.

Зробити в шматку м’яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і скропити трохи оцтом. Поставити в холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для “пом’якшення” яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Саме від напрямку зрізу залежить ступінь м’якості приготованого м’яса. Довгі волокна в процесі приготування стають жорсткими, це відбувається через згортання білка. Зробити м’ясо м’яким можна за допомогою маринадів. Для приготування маринадів можна використовувати ківі, кефір, вино, часник або цибулю.

Related Post

Як давати дитині м’ясне пюре?Як давати дитині м’ясне пюре?

М’ясо як прикорм вводять малюкові після шести місяців у вигляді монокомпонентних пюре з нежирних сортів без додавання солі та спецій: курка, індичка, м’ясо кролика. З восьми-дев’яти місяців м’ясо вже можна

Як правильно їхати на картингу?Як правильно їхати на картингу?

Оптимальна методика в картинге така: різке натиснути на педаль гальма майже до блокування коліс, повільно відпускати при наближенні до апексу повороту. Якщо в поворотах втрачається швидкість або заносить карти на

Як приєднується додаткове доповнення до головного *?Як приєднується додаткове доповнення до головного *?

Засоби зв'язку: додаткові з'ясувальні можуть прикріплюватися до головної пропозиції за допомогою: союзів (що, щоб, як, ніби, ніби), союзу-частки чи; союзних слів (хто, що, який, який, чий, де, куди, звідки, коли,