Лайфхак 1. Рибу потрібно помістити в кухонну мийку і ошпарити окропом. Важливо не перетримати її у воді, щоб разом із лускою не злізла шкура. Стіл застеліть кількома шарами паперу – так риба не ковзатиме. Проведіть ножем або рибочисткою ошпареною тушкою з боку хвоста до голови проти зростання луски.
Рибу поміщають у каструлю і виливають її тіло окріпщоб вода повністю покрила рибу. Потім після окропу занурюють рибу у холодну воду. Після цього достатньо провести ножем проти зростання лусочок і легко знімуться, при цьому не забруднюючи поверхню. Метод особливо ефективний для молодої та дрібної риби.
Якщо луска тримається на рибі досить міцно, швидко ошпарьте її окропом. Під час чищення риби луска розлітається на всі боки. Щоб потім не довелося відмивати всю кухню, краще покладіть рибу в таз або раковину з холодною водою так, щоб тушка була занурена приблизно на 10 см.