Пропорції коржа та сиропу 1:0,5. Тобто якщо борошняний виріб важить 500 г, просочення знадобиться 250 г. Якщо у начинці торта ви плануєте використовувати фрукти чи ягоди, то зменшуйте кількість просоченнящоб бісквіти не наситилися зайво і не розмокли. Для більш «мокрого» десерту використовуйте співвідношення 1:0,8.
Існує формула 1: 0,7: 1,2, де 1 частина це бісквіт, 0,7- просочення, 1,2 – кількість крему. Тобто, якщо ваш коржик важить 700 грам, то просочення необхідно приблизно 500 г, а крему 840.
Існує проста формула: на 1 частина бісквіту потрібно 0,7 частин просочення і 12 частини крему. Тобто, якщо торт на 1 кг, то просочення – 700 гр, крему – 1кг 200гр.