Клітковина розторопші активує роботу кишківника при схильності до запорів. Добре допомагає при дисбактеріозі, геморої, гепатитах, варикозному розширенні вен. Максимальна доза на добу до 4 чайних ложок. Їх можна додавати в їжу або просто запитати теплою водою.May 21, 2020
Добова норма становить по одній столовій ложці тричі на день. Можна одночасно з їдою. Або окремо, запиваючи водою.
По 1 чайній ложці за 30 хвилин до їди 3 десь у день. Запивати теплою водою, попередньо розжувати порошок. Посилюється ефект очищення печінки, шлунково-кишкового тракту, якщо за 1 годину до їжі прийняти 1 чайну ложку борошна з 1 чайною ложкою меду, потім через 20 хвилин запитати теплою (30 – 40 ° С) мінеральною водою.
Чай із насіння розторопші рекомендується пити по 1 склянці вранці (натщесерце), а також по 1 склянці за 30 хвилин до обіду та по 1 склянці ввечері, перед сном. Для очищення крові від шлаків та токсинів, для зниження рівня цукру, при гепатиті, цирозі та токсичних ураженнях печінки корисно приймати відвар із насіння. розторопші.