Що таке "бешбармак» У казахській кухні страва складається з відвареного м'яса, локшини (шовпек/жайма) у вигляді великих прямокутників та міцного бульйону. М'ясо може бути набором із «чотирьох видів худоби» («төрт түлiк малий») — баранина, яловичина, конина та верблюжатина.
Традиційно бешбармак прийнято готувати з конини, але може використовуватися і доступніше м'ясо — яловичина, баранина або курка. Іноді змішують кілька сортів різного м'ясавикористовують кінську ковбасу «кази».
Харчова цінність та хімічний складБешбармак з качки". У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини. Енергетична цінність Бешбармак з качки складає 348,4 кКал.