Найкраще сушити на відкритому повітрі в тіні. В особливо вологе літо доводиться підсушувати в духовці за 30 °С.. Зберігаються сухі квітки бузини чорної 1-2 роки. Квітки сприйнятливі до вологи, тому їх слід зберігати в упакованій упаковці.27 Jun 2018
Як сушити бузину чорну в сушарці покрокова інструкція з фото
- Крок 1. …
- Бузину перебрати, видаливши черешки, пом'яті та зіпсовані ягоди.
- Промити ягоди під проточною водою. …
- Викласти ягоди чорної бузини один шар на лотках електросушарки для овочів. …
- Сушіть бузину при температурі 50 ° С до готовності.
✔ Квіти сушать у тіні, у теплій кімнаті, де є доступ для вітру або на горищі. З цією метою потрібно їх розкласти на бавовняних хустках або повісити під стелею пов'язані букети. ✔ Їх можна також сушити в духовці, не закриваючи дверцята. Температура в духовці повинна перевищувати 40°С.
У лікарських цілях заготовляють квітки (лат. Flores Sambuci) та плоди бузини. У добре провітрюваному та сухому приміщенні сировина бузини зберігає придатність протягом 2-3 років. Суцвіття бузини (дикоросла і культивується) збирають у фазі повного цвітіння у травні – червні.