Як правильно їсти рибу ножем та вилкою?

Виделку тримають лівою рукою зубцями вниз. Але якщо філе легко розпадається на частини, то вилку потрібно перевернути зубчиками нагору, а лопаткою накладайте маленькі шматочки. Так припустимо їсти рибу й у ресторані. Але краще постарайтеся притримувати шматок риби ножем, а вилкою відокремлюйте від нього маленькі частини.Nov 9, 2018

Якщо до рибної страви подані спеціальні прилади – лопатка та веделка, то лопатку беремо у праву руку (грає роль ножа), вилку у ліву. Виделкою притримуємо шматочок, лопаткою відокремлюємо кістки. Якщо подаються дві вилки, то права використовується для відділення кісток, лівою ж відправляємо шматочок риби у рот.

Копчену рибу, якщо її подають цілком, їдять, користуючись їдальнями приладами: знімають шкірку, потім просовують вилку або рибний ніж між кістяком та верхнім філе і знімають м'якоть. Спершу їдять м'якоть, а потім нижнє філе. Такі рибні закуски, як балик, сьомга і т. д., їдять лише за допомогою ножа та виделки.

Мабуть найскладніший момент поведінки за столом — дотримання правил користування столовими приладами згідно з етикетом. Веделка береться в ліву руку, а ніж – У праву. Якщо ж різати їжу не потрібно, використовують лише вилку у правій китиці. В Америці допускається розрізати блюдо на невеликі шматочки та відкласти ніж.

Related Post

Як приготувати бешбармак з качки?Як приготувати бешбармак з качки?

Що таке "бешбармак» У казахській кухні страва складається з відвареного м'яса, локшини (шовпек/жайма) у вигляді великих прямокутників та міцного бульйону. М'ясо може бути набором із «чотирьох видів худоби» («төрт түлiк

Як дізнатися скільки залишилося бензину в ларгусі?Як дізнатися скільки залишилося бензину в ларгусі?

0:011:12Suggested clip · 58 secondsLada Largus/Лада Ларгус, як подивитися залишок палива в бакуYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip Після чергової заправки повного бака (тобто з нуля) зафіксуйте показання одометра.