Як поділяються сири?

За типом основної сировини сири діляться на натуральні , що виробляються з коров'ячого, овечого, козячого, буйволиного молока, та плавлені сириосновною сировиною для яких є натуральні сири. За технологією виробництва сири поділяються на тверді, м'які, розсольні та перероблені (плавлені).Apr 14, 2019

На сьогоднішній день у світі налічується понад 500 видів та понад 2000 сортів сиру! Точну кількість, мабуть, не зможе назвати ніхто. Ось чому у світовому сироробстві досі не сформувалася уніфікована класифікація сирів.

Аромат сирний, солодкувато-пряний, або трохи кислуватий. «Натуральний сир повинен на 100% складатися з молочних жирів коров'ячого молока, вершків та інших продуктів переробки молока. У свою чергу сирний продукт містить молочний жир у кількості щонайменше 50%.

По ньому все сири ділять на:

  • нежирні – до 10% (Тофу, Чечіл, зернений, розсільні сорти);
  • напівжирні – від 20% до 30% (Рікотта, Джюгас);
  • середньої жирності – від 30% до 40% (Грано Падано, Пармезан);
  • жирні – від 40 до 45% (Сулугуні, Фета, Бринза);
  • дуже жирні – 45% – 60% (Гауда, Російський);

Related Post

Як обирається рада директорів у ТОВ?Як обирається рада директорів у ТОВ?

1. Члени ради директорів (наглядової ради) товариства обираються загальними зборами акціонерів у порядку, передбаченому цим Федеральним законом та статутом товариства, на строк до наступних річних загальних зборів акціонерів. У таких

Як ходити в туалет у обладунках?Як ходити в туалет у обладунках?

Вражаючі гульфіки Гульфіки у обладунків часто робили величезними. Прикривали ж пахвинну зону від стріл і копій лицарі зовсім інакше — за допомогою спідниці із металевих пластин. Вона ж полегшувала походи

Як у фізиці позначається стиск пружини?Як у фізиці позначається стиск пружини?

Для пружин стиснення типу відповідає літера C. матеріали позначаються наступними літерами: A, I, N та S. Коефіцієнт пружності, іноді також коефіцієнт Гука, жорсткість пружини, – Коефіцієнт, що зв'язує в законі