Споживання їжі: найважливішим фактором, що впливає на рівень цукру в крові, є їжа. Вуглеводи, особливо рафіновані, такі як цукор і біле борошно, швидко розщеплюються на глюкозу і всмоктуються в кров, викликаючи швидке підвищення рівня цукру в крові.
Зателефонуйте своєму лікареві, якщо у вас – діабет і низький рівень цукру в крові, оскільки вам, можливо, буде необхідно відкоригувати план лікування. Якщо симптоми низького рівня глюкози в крові не покращаться після приймання відповідної їжі або симптоми погіршуються, зверніться за невідкладною медичною допомогою.
У більшості людей ознаки падіння цукру в крові настають при концентрації глюкози в крові нижче 3 ммоль/л, яку можна визначити за допомогою глюкометра. Причинами зниження рівня глюкози в крові можуть бути передозування протидіабетичних ліків, недостатнє харчування, гостра хвороба чи надмірне фізичне навантаження.
Норма глюкози в крові для дітей — від 3,3 до 5,5 ммоль/л; а для дорослих трохи вища — від 3,3 до 5,9 ммоль/л. А от якщо рівень глюкози підвищений — від 6,1 ммоль/л, у лікаря виникають підозри з приводу діагностування цукрового діабету, тож він призначає аналізи далі.
До загальних симптомів гіпоглікемії відносять:
- відчуття сильного голоду;
- тахікардію;
- слабкість;
- нудоту і блювоту;
- надлишкову пітливість;
- запаморочення;
- ускладнене дихання;
- подвійний зір;
Як підвищити рівень цукру в крові? Можна з’їсти трошки меду або шматочок цукру. Щоб підвищити рівень глюкози в крові, необхідно терміново з’їсти продукт, що містить швидкі вуглеводи: