Щоб печінка вийшла ніжною, її необхідно попередньо замочувати в холодному молоці. Достатньо 30-40 хвилин, але спочатку печінку слід розрізати на порційні шматки. Потім її необхідно дістати і просушити. Можна звичайним паперовим рушником.
З усіх видів печінки, та й інших тельбухів, використовуваних у кулінарії, куряча печінка готується найпростіше. Її не треба очищати від плівок, ошпарювати окропом і вимочувати в лужному розчині. Курячу печінку можна готувати навіть цілком, хоча краще для рівномірності просмажування розрізати на дві-три частини.
Перед тим, як розрізати свіжу печінку, її необхідно обмити, очистити від плівки і жовчних проток. Плівку буде легше зняти, якщо опустити печінку на хвилину в гарячу воду. Якщо плівку не прибрати, то під час смаження печінка через неї стане жорсткою.