Як називаються плоди шипшини?

Плід – особливої ​​форми багатогорішок, званий цинародом (Лат.

Інакше шипшина називають дика троянда. Медиці він відомий давно і широко використовується в ній як лікувальний та профілактичний засіб при ряді захворювань.

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.

Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до шкідливих впливів навколишнього середовища, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з весняним авітамінозом та виснаженням.

Related Post

Як можна використовувати лимонну кислоту у побуті?Як можна використовувати лимонну кислоту у побуті?

Лимонну кислоту використовують для приготування майонезу, різних соусів, консервів, плавлених сирів, джемів та желе. Вона необхідна при консервації, а також використовується при виробництві олій для зниження гіркоти. Лимонну кислоту можна

У чому користь чаю?У чому користь чаю?

Ройбуш корисний завдяки високому вмісту протизапальних та антиоксидантних речовин. До його корисних властивостей відносяться: підтримання здоров'я серця, боротьба з діабетом, поліпшення травлення, підтримання здоров'я кісток, боротьба із зайвою вагою та