barista — буквально «людина, яка працює за барною стійкою», бармен, буфетник) — кавовар, фахівець із приготування кави (в основному саме еспресо), що вміє правильно приготувати каву (у тому числі з використанням мистецтва латте-арт) або напої на її основі та подати відвідувачу.
Бармен–бариста – Професіонал з приготування кави та напоїв, який використовує у своїй роботі різні техніки та обладнання, майстер оформлення та подачі приготовленого напою відвідувачу.
Баріста готує і натуральну каву із зерен, і напої на її основі (наприклад, ристретто, каппучино, латте, американо, різні коктейлі та ін.). У буквальному перекладі з італійської слово "бариста"означає "бармен".
Тітестер (від англ. Tea – чай, tester – той, хто пробує, відчуває) – дегустатор чаю. Його називають чайним сомельє.