Меню при гастриті Сніданок: сир, відварене яйце, чай неміцний; Обід: кисіль протертий, суп овочевий, рибні парові котлети та кабачкове пюре, сухарі; Перекушування: банан; Вечеря: м'ясо відварене, вермішель, чай із додаванням молока.
Повністю виключити із раціону слід смажені, солоні, копчені страви, а також консерви. Заборонено шоколадні вироби, гострі соуси, приправи, алкогольні та газовані напої. Слід з обережністю вживати капусту, цибулю, щавель та огірки, шпинат, редьку та ріпу.
Для хворих найкраще підійдуть такі кашіяк рис, вівсянка, гречка, манка на воді або молоці. Крупи найкраще подрібнювати. При гастриті слід відмовитися від свіжих овочів. Їх можна, можливо вживати в тушкованому, вареному, запеченому (без скоринки) та приготовленими на пару вигляді.