Чача (Вант. ჭაჭა) – грузинський міцний спиртний напій, що відноситься до класу бренді з віджимання. Це спиртний напій, що виходить з мезги (тверда фракція віджимання винограду) після бродіння та перегонки.
Граппа | |
---|---|
італ. Grappa | |
Країна походження | Італія |
Медіафайли на Вікіскладі |
Кизлярка виноградна горілка. Назва походить від міста Кізляра (північ сучасного Дагестану). Фортеця – 40-45%. Виробництвом напою займається Кизлярський коньячний завод.
Піско не варто плутати з грапою або чачів, незважаючи на його схожість до смаку з цими напоями. У відмінність від зазначених видів алкоголю, pisco проводиться без використання так званої макухи. В основі продукту – виключно якісний виноград.