Брют Натур (Brut Nature, Non-dosage) – сюди відносяться ігристі вина, в яких практично немає цукру. Його кількість становить не більше 3 грамів на літр.13 Oct 2021
У солодкому шампанському вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 г на літр, у сухому – від 17 до 32 г цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 г, у брутовому – менше 12 г на літр.
Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт із найменшим вмістом цукру з усіх існуючих вин. В екстра-брют додають найменше цукру, а кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.
Non-dosage (brut nature) Шампанське без цукру. Фактично зовсім – не більше 6 грам/літр. Це найкращі сорти шампанського, дорогі. Зустрічаються не так часто, оскільки вимагають найкращих сортів винограду.