Щоб молоко довше зберігалося в холодильнику, перелийте його в емальовану або глиняну посудину. Після цього щільно закрийте посудину кришкою, щоб мінімізувати контакт молока з бактеріями, що містяться в повітрі. Вибирайте посуд із гладкою, позбавленою дефектів внутрішньою поверхнею.Jul 31, 2018
Щоб ще довше зберігалося кип’ячене молоко, перед тим, як його кип’ятити, потрібно додати невелику кількість цукру. Щіпка солі, додана в молоко під час кип’ятіння, також вбереже його від скисання. Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип’ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.
Закип’ячене молоко слід охолодити й розлити по чистих скляних банках, на дно яких покласти по дрібці кухонної солі. Солоного смаку ви не відчуєте, а продукт збереже свої поживні якості на 7-8 днів.
Для збільшення терміну зберігання в молоко додають консерванти Термін придатності молока залежить від якості та чистоти вихідної сировини, технології виробництва та пакувальних рішень. Наприклад, ультрапастеризоване молоко піддається короткочасній термічній обробці за високих температур (142 градуси).