За діючими нормами СНиП 2.08.01-89 продуктивність витяжки на кухні має бути не менше 60 м³(для електричних плит) та не менше 90 м³(для газових плит). Кратність повітрообміну, тобто скільки разів кількість повітря повинно змінитися за одну годину, в приміщенні кухні має бути щонайменше 8 (т.
Справа в тому, що існують ще норми для механічної вентиляції, які значно відрізняються від норм для природної вентиляції. Наприклад, повітрообмін для кухні з природною вентиляцією повинен бути 3-х кратним, а з механічною вентиляцією – 10-12 кратним.
Для цього візьміть невеликий шматок туалетного паперу приблизно 10х10 см. Прочиніть у будь-якій кімнаті вікно або кватирку і піднесіть папір до вентиляційної решітки на кухніу ванній або туалеті. Якщо лист притягнув, значить, вентиляція добре працює. Якщо він не тримається і падає, то вентиляції ні.