Тому потрібен спосіб по обробці замороженого кальмара. Відталого кальмара обшпарте окропом і швидко перекладіть в крижану воду. Плівочка сама буде відходити від тушки. Головне, не перетримайте кальмара в окропі, інакше він звариться.
Викладіть розморожені і очищені кальмари в миску. Закип'ятіть в чайнику воду. Акуратно влийте окріп в миску і потримайте в ній м'ясо кальмарів 2 хвилини, потім воду злийте. При подальшому обсмажуванні кальмарів однієї обробки окропом буде достатньо.
Як правильно чистити кальмара Щоб тушку кальмара було легше чистити, її треба ошпарити окропом. Покласти молюска на дошку, однією рукою тримати кальмара, а іншою — знімати шкіру. Потім промити його під проточною водою. Обов'язково видалити хітинову пластинку і внутрішні органи.
Як чистити У кальмара дві шкірки: одна, зовнішня, кольорова, інша – прозора. Знімати треба обидві. Якщо продається кальмар з щупальцями, відріжте їх біля самих очей кальмара, потім вийміть дзьоб і чорнильний мішечок. Шкіра тушки буде легше зніматися, якщо ще до розморожування обшпарити їх окропом.
У киплячу на великому вогні воду опустити підготовлені кальмари. Дочекатися поки вода знову закипить, каструлю накрити кришкою і зняти з вогню. Хвилин через 5 м'ясо буде готове і воду можна злити. Основне, що слід пам'ятати – варити м'ясо кальмара не більше 2 хвилин.
Заморожені кальмари – це готова тушка, у якій потрібно видалити нутрощі і плівки. 1. Дістаньте кальмарів з морозильної камери і дайте їм відтанути. 2. Закип’ятіть воду в каструлі і приготуйте миску з холодною водою (можна додати кілька кубиків льоду). 3. Використовуючи …