Основними інгредієнтами соєвого соусу є соєві боби, сіль, пшениця та грибні суперечки. Приготування підливи починається з відварювання сої та легкого обсмажування пшениці. Далі компоненти перемішуються, вони мають деякий час вистоятись. Це потрібно для початку природного бродіння продукту.
Справжній соєвий соус складається всього з 4 інгредієнтів.Такий продукт може містити:
- Соєвий білок, гідролізований кислотами;
- Барвники;
- Сіль;
- Бензонат натрію;
- Крохмаль;
- Сорбат калію;
- Концентрат соєвого соусу;
- Глутамат натрію;
Натуральний соєвий соус повинен складатися ТІЛЬКИ з чотирьох інгредієнтів – води, соєвих бобів, пшениці (припустимо з пшеничного борошна) та солі. І ВСЕ, тоді це якісний та корисний соєвий соус.