Як є: камамбер потрібно заздалегідь вийняти з холодильника та нарізати на порційні шматки як пиріг. Потім його потрібно залишити при кімнатній температурі, щоб він трохи підтанув. Зазвичай його подають з горіхами, фруктами, свіжим багетом та зеленню. Камамбер додають у випічку, салати та використовують у десертах.
У деяких м'яких сирів, наприклад Камамбер (Camambert), сирів сімейства Брі (Brie) скоринку їсти можнанавіть потрібно, бо щільна скоринка допомагає зберегти форму, має пікантний смак, але в інших сирів, таких як Гаперон (Gaperon), Морб'єр (Morbier) – сирів витриманих, з твердою консистенцією, скоринка жорстка та …
Пригощаємось Камамбером правильно
- з кислими ягодами (журавлиною, смородиною та ін.).
- з волоським горіхом та мигдалем;
- з яблуками та грушами;
- солодкий варіант – це мед, виноград, полуниця чи фруктове желе;
- вино Божеле, Мерло, Шенен Блан чи шампанське – майже класичне поєднання із сиром Camembert, якщо говорити про напої.