Свіжу папороть орляк на добу поміщають у ємність із холодною злегка підсоленою водою. Воду періодично змінюють. Після вимочування папороть необхідно опустити в каструлю з киплячою водою, відварити (з моменту закипання) 2-3 хв. після чого її можна тушкувати або смажити.12 May 2015
Поки тільки замочив, 2 дні вимочується, потім у сіль…. На зиму солю так.
- етап Сіль з розрахунку 40% до кількості папороті ….
- етап РОЗСОЛ ЗЛИТИ Папороть знову перекладаємо сіллю але вже з розрахунку 10%.
Корисні властивості: зміцнює імунітет, вирівнює рівень цукру в крові, підвищує міцність кісток і виводить з організму радіонукліди. Вважається, що регулярне вживання орляка підвищує працездатність і допомагає боротися зі стресами.
0:583:11Suggested clip 39 secondsЯк прибрати гіркоту зі свіжозібраної папороті …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip