Скільки варити лобстера? Лобстер покласти у велику каструлю з киплячою водою – важливо, щоб лобстер був у воді повністю. Разом з лобстер знову доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і варимо 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
15 хвилин У велику каструлю налити води, довести до кипіння, додати велику морську сіль, кілька горошин запашного перцю, лавровий лист. Можна додати зелень петрушки або кропу, як при варінні раків. Закласти лобстера у воду, ще раз довести до кипіння та варити близько 15 хвилин, залежно від розміру.
Омар, якого називають лобстером Єдина різниця між омарами та лобстерами полягає у назві. А точніше – у транскрипції. Англійською цих морських мешканців називають lobster, німецькою — hummer, а французькою — homard.