Мал містить важливі для організму речовини: залізо, цинк, калій, фосфор, йод та інших. Він викликає алергії, оскільки містить глютен. Ті, хто сидить на дієті, часто вибирають саме Мал як гарнір – він вважається дієтичним і містить складні вуглеводи. На кожні 100 г круп припадає в середньому 360 ккал.
Мал містить 79,3 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 92% усієї енергії з порції або 317 кКал. Калорійність – 360 ккал. склад рису: жири – 0,58 г, білки – 6,61 г, вуглеводи – 79,34 г, вода – 12,89 г, зола – 0,58 г.
Харчова цінність та хімічний склад "Рис білий, крупа рисова".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін В1, тіамін | 0.08 мг | 5.3% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.04 мг | 2.2% |
Вітамін В4, холін | 78 мг | 15.6% |