В раціон харчування дітей раннього віку м'ясо або риба включається щоденно. В середньому, дитині віком 1-3 роки потрібно на добу 60-70 г м'яса і 20-30 г риби. Складаючи меню, треба брати до уваги те, що впродовж тижня дитина може отримувати 2-3 рази рибу (по 70-100 г) і 4-5 разів м'ясо (по 100-120 г).
Вибирайте пісні шматки та готуйте не частіше двох разів на тиждень. Не варто нехтувати і субпродуктами. Наприклад, у печінці багато білка, заліза та вітамінів А, В3, та В12. Однак у печінці багато холестерину, тому дитині достатньо однієї порції на тиждень замість м'яса.
Найлегше для перетравлення і з найнижчою кількістю алергенів м'ясо індички, тому починати прикорм м'ясом потрібно з нього. Потім можна запропонувати дитині курку. Але вводити м'ясо в раціон малюка потрібно поступово, змішуючи його невелику кількість (приблизно 40 грам) з уже знайомими малюку продуктами.
Особливості прикорму по місяцях Дітям до 8 місяців слід додавати прикорм 3 рази на день, у віці 9-11 місяців – 4 рази на день. Діти віком від 6 до 12 місяців їдять приблизно 1/8 – 1/9 своєї маси тіла на день, однак варто пам'ятати, що кількість їжі, яку немовля з'їдає протягом дня може відрізнятися.
Загальний об'єм спожитої за добу їжі має становити 1000 мл. Харчування п'ятиразове, отже малюк отримує 200 мл на одне годування.
Як ситну вечерю часто рекомендують молочну кашу НіРР. Дитяча молочна суміш у складі каш є постачальником легкозасвоюваного організмом білка. Ніжні пластівці зі злаків забезпечують енергією. Цільнозлакові пластівці піклуються про те, щоб організм якомога довше зберігав цю енергію.
Введення прикорму зазвичай починається з 4-6 місяців. Терміни актуальні для дітей як на ІВ, так і при грудному …