Основне призначення термокухлі – підтримувати високу температуру вмісту на час від 20 до 120 хвилин. Більшого від неї, як правило, і не потрібно. Mar 16, 2022
Не мийте вакуумні термокухлі у посудомийці (за винятком їх кришок, а також моделей зі спеціальною позначкою). Не наливайте в термокухлі газовані, а також кисломолочні напої. Не перевозіть у термосі сухий лід. Не закривайте кришку відразу після наповнення кружки крутим окропом.
Термокухлі тримають температуру недовго: пластикові – 30 хвилин або трохи довше, сталеві – до 2 годин. Термокухлі не герметичні, їх не можна нахиляти чи класти у сумку. Термоси тримають температуру в середньому 5-8 годин, вони герметичні.
Будь-яка термокухоль складається з двох ємностей – красивого зовнішнього корпусу і внутрішньої склянки. Між ними присутній повітряний прошарок. Вона погано пропускає тепло, що, по-перше, не дає напою у внутрішній посудині швидко остигати, а, по-друге, не дозволяє обпекти руки.