Додайте холодну воду Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.21 серп. 2022 р.
Що робити, щоб пельмені не злиплися? Щоб напевно запобігти злипанню пельменів, у воду додають столову ложку рослинної олії. Під час варіння їх періодично перемішують. Пельмені злипаються через те, що занадто мало води в каструлі або рідко помішували.
Варіння пельменів в каструлі Щоб пельмені вийшли смачні і не розвалилися в процесі приготування, дотримуйтеся таких рекомендацій: Для варіння пельменів завжди використовуйте містку каструлю. Не жалійте води. Оптимальною пропорцією є та, за якої на 1 кілограм пельменів припадає 4 літри води.
Чому не можна кидати пельмені в киплячу воду пельмені злипаються — після занурення у киплячу воду відбувається склеювання крохмалю, який є на поверхні тіста, тому страва може повністю злипнутися.
Викладіть пельмені в воду і відразу перемішайте, щоб вони не злиплися між собою. Доведіть воду до кипіння, поки пельмені не спливуть на поверхню. Коли це станеться, зменшіть вогонь і готуйте страву 5-7 хвилин, іноді помішуючи. По закінченні процесу зніміть їх шумівкою, викладіть в тарілку і подавайте зі сметаною.
Солити воду потрібно тільки після закипання. Додатково можна додати у воду зовсім трохи олії. Не можна кидати заморожені пельмені в холодну воду – вони злипнуться.