Для чого потрібно Аерувати вино?

Аерування – насичення киснем, прискорене окислення і, як наслідок, старіння. Тому аерування застосовують для молодих вин із надмірно жорсткими танінами. У процесі таніни пом’якшуються та округлюються, ягідні аромати стають виразнішими, характер вина – більш дружелюбним.

Якому вину декантація протипоказана?

  • Бургундські вина будь-якого віку заведено наливати з пляшки.
  • Бордоські з витримкою менше 2 років теж не підлягають декантації.
  • Це ж справедливо для тосканських вин віком менше 3 років.
  • І для більшості вин Нового Світу, які не досягли 3 років.

May 19, 2017

Довго і заздалегідь аерувати вино не варто, це створює додаткові проблеми, наприклад, з температурним режимом. Такий декантер треба обов’язково ставити в лід. Перелив дає вину можливість подихати, і воно краще розкривається. Декантація або аерація необхідна у випадку з молодими дорогими комплексними білими винами.

Декантуванням називається процес переливання вина з пляшки в спеціальний графин (декантер). Робиться це для того, щоб наситити вино киснем (запустити процес аерації) і видалити осад.

Related Post

Які є спадкові захворювання?Які є спадкові захворювання?

Хромосомні (спадкові) хвороби, що найчастіше зустрічаються, – це синдроми Дауна, Тернера-Шерешевського, Патау, Клайнфельтера, трисомії (XXX). Хромосомні патології можуть бути успадковані, якщо мутація присутня у всіх клітинах батьківського організму. Спадкові захворювання

Як правильно називати комбік для гітари?Як правильно називати комбік для гітари?

Гітарний комбопідсилювач (так званий «комбо» або «комбік») являють собою акустичну систему з вбудованим підсилювачем, який має вхід для електрогітари та різні регулятори для налаштування звуку. Гітарний підсилювач (розг. підсилювач, підсилювач,