Зберігати шоколад набагато краще в холодильникуніж при кімнатній температурі (на рівні 20°C). Шоколад може залишатися свіжим протягом кількох років, якщо він зберігається у морозильній камері.
Згодом на поверхні може з'явитись білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає. Тому краще в холодильнику шоколад не зберігати.
Шоколад без добавок можна зберігати до 12 місяців при кімнатній температурі, шоколад з добавками, ягодами та горіхами – до 6 місяців при кімнатній температурі. Виняток становлять шоколадні трюфелі, так як у них більше вологи, термін їх зберігання не більше 50 днів при температурі не вище +15 градусів.
Зберігати шоколад у холодильнику не рекомендується. Простіше та корисніше тримати його в кімнатних умовах, але в темному та сухому місці. Якщо умови зберігання будуть виконані, вживати насолоду можна, можливо і після того, як вказаний виробником термін закінчиться.